OPSTELLING

Wellicht hebben jullie al een mooie locatie uitgekozen. Toch zijn er nog enkele zaken die ik jullie over dit onderwerp wil meegeven:

 

Wanneer de ceremonie in openlucht plaatsvindt, spreekt het voor zich dat de weersomstandigheden een belangrijke factor zijn. Zorg daarom voor een evenwaardig plan b in geval dat het regent.

 

Misschien hebben jullie al wel gedacht aan een plan b, maar is dat al meteen the worst case scenario. Dan kan ik jullie zeggen dat dat geen goed plan is. De kans dat het regent is misschien klein, toch bestaat ze. En als het weer dan toch niet mee zit, zal je blij zijn dat je voor een waardig alternatief hebt gezorgd.

 

Uiteraard hoop ik dat de zon op jullie huwelijk volop schijnt. Want als we denken aan doemscenario’s, dan denken we spontaan aan regen die met bakken uit de hemel valt. Maar een hittegolf tijden jullie ceremonie, zonder één enkel streepje schaduw? Dat is al even erg. Geloof me. Voorzie dus ook in deze weersomstandigheden een plek om te schuilen: een tent, enkele parasolletjes, of wat denk je van het bos dat op het domein gelegen is?

 

Een ander niet te vergeten element is: elektriciteit.
Is er stroom aanwezig op de plek van jullie ceremonie? Zo niet, wie zal dit dan voorzien? Soms zorgt de eigenaar of uitbater van de locatie hiervoor, maar als hij enkel het pand of domein ter beschikking stelt, is die kans klein. Vraag eventueel of het verhuurbedrijf, de muzikant (hierover straks meer) of de DJ waar je mee samenwerkt hiervoor kan zorgen.
Ook voor ceremonies in intieme kring is een micro onontbeerlijk trouwens. Enkel bij elopements of in een groepje met een handvol mensen is geluidsversterking geen must.

 

Een derde aspect:

Is de locatie toegankelijk voor mindervaliden en/of leveranciers met grote materialen (denk maar aan een vleugelpiano of een backdrop/decoratie).