OPSTELLING

In het gemeentehuis en de kerk is het gebruikelijk dat je als bruidspaar centraal, recht voor de tafel of het altaar, met jullie rug naar de gasten zit. Tijdens een symbolische huwelijksceremonie hoeft dat niet zo te zijn.

 

Wil je tijdens de ceremonie liever oogcontact en interactie met jullie familie en vrienden, draai jullie dan om; richt je met jullie gezicht naar de aanwezigen. Je hoeft trouwens ook niet centraal van de groep te zitten. Je kan langs de linkse of rechtse zijde plaatsnemen als koppel. Vaak hangt dit af van de locatie (ruimtelijk, praktisch en esthetisch).
(Ga zeker eens kijken op mijn Pinterest-pagina voor inspiratie)

 

 

Nog enkele praktische tips:

Misschien heb je al een idee welke opstelling je verkiest. Met of zonder een gangpad, een half cirkel, stoelen of banken? Bekijk zeker of de opstelling die je wenst mogelijk is in de ruimte en of het tot zijn recht komt. Soms wijk je beter af van je oorspronkelijk idee, omdat de ruimte het nu eenmaal niet toelaat of omdat een andere opstelling gewoonweg mooier oogt in de locatie.

Hou ook rekening met de achtergrond waartegen jullie als koppel zitten. Zijn er storende elementen die je kan verwijderen? Passen de kleuren bij het geheel? Een locatie in de natuur, is altijd mooi. Een appartementsgebouw op de achtergrond is minder fotogeniek. ‘Eenvoud siert’, is mijn mening. Jullie zijn het onderwerp van de dag. Laat dus zeker niet iets anders met de aandacht gaan lopen.

 

Wie zit waar?

Zet je jullie families bij elkaar of krijgen ze elk een kant van het gangpad? En waar zitten jullie getuigen? Geef je iedereen de vrije keuze of bepalen jullie wie waar zit?