Hoeveel kost een ceremoniespreker?

De ceremonie is het ijkpunt van jullie dag; het staat symbool voor wat er die dag gevierd wordt. Dat dit moment dus niet mag ontbreken, staat buiten kijf. En misschien dachten jullie wel aan een ceremoniespreker, om dit intieme moment vorm te geven. Maar wat kost nu zo’n ceremoniespreker? Wél, daar kunnen we helaas geen eenduidig antwoord op geven.

De tarieven van ceremoniesprekers variëren van 350 Euro tot 2500 Euro. Er zijn dus grote verschillen. Maar waarom is de één zoveel duurder dan de ander? Waarin zit het verschil?

HET GROTE PRIJSVERSCHIL ZIT HIERIN

Het is niet hoe lang de ceremonie duurt of hoeveel gasten er aanwezig zijn dat de prijs van een ceremoniespreker bepaald, maar wel de tijd die een ceremoniespreker nodig heeft om de ceremonie te creëeren én de creativiteit die hij of zij aan de dag legt.

Net zoals bij een op maat gemaakt kostuum, zal je voor een custom made ceremonie meer moeten neertellen dan voor een standaard ceremonie. De vraag die je jezelf moet stellen is dus niet: ‘Welk budget willen we uitgeven aan onze ceremonie?’, maar wel: ‘Hoe belangrijk is dit moment voor ons?’

HOE WEET JE NU WAT JE WIL?

Wil je een persoonlijke ceremonie die op jullie lijf geschreven is; Eentje waarin jullie verhaal verteld wordt en volledig op maat gemaakt is? Óf vind je het prima om een standaardpakket te nemen, waarin de ceremoniespreker teksten gebruikt die hij/zij recupereert?

Zolang je je gevoel volgt, is elke optie goed. Uiteraard dien je rekening te houden met jullie budget. Tenzij je ergens nog een extra, verborgen spaarvarken hebt staan natuurlijk. Dat geldt trouwens zo voor elk aspect van jullie huwelijk. Ga bij elk deel na hoe belangrijk dit voor jullie is. Doe dit voor de locatie, de receptie, het diner, het vervoer, de DJ, de decoratie, het drukwerk. Om het jezelf makkelijker te maken, kan je zelfs elk onderdeel een score geven van 1 tot 10. Tijdens de voorbereidende maanden zal dit jou eraan herinneren wat je belangrijker vindt en wat minder. Want voor je het weet ben je peperdure uitnodigingen aan het bestellen, terwijl je dit toch niet zo belangrijk vond. Zouden de perfect pictures vanop Pinterest daar misschien voor iets tussen zitten?

Geven jullie de ceremonie op jullie huwelijk een prioriteitsscore van 9 of 10? Stuur ons dan zeker een berichtje met vermelding van jullie datum. Want heel graag scherpen wij onze pen en stem om van jullie ceremonie het hoogtepunt van de dag te maken.

Tot snel!

SHARE