Geen kinderen op jullie huwelijk? Zo communiceer je dat met je gasten!

In de eerste plaats is het belangrijk om jullie boodschap op een vriendelijke en respectvolle manier te communiceren, want je wilt natuurlijk niemand op de tenen trappen en tegelijk is het belangrijk dat iedereen begrijpt dat jullie huwelijk een volwassen-only event is.

In de tweede eerste plaats: zet dit op jullie uitnodiging, zodat hier geen twijfel kan over bestaan.
Hebben jullie, naast de uitnodiging, ook een website, dan hoef je het niet per se op de papieren uitnodiging te zetten, maar kan je het gewoon duidelijk vermelden op jullie webpagina. We geven enkele voorbeeld van hoe je de boodschap kan verwoorden.

 • Directe vermelding: “We willen graag dat onze huwelijksdag een volwassenen-only aangelegenheid is. Wij hopen op jullie begrip en kijken ernaar uit om deze speciale dag met jullie te delen.”
 • Informatief en vriendelijk: “Om iedereen in staat te stellen te genieten van een avondje uit, vragen we vriendelijk om begrip voor onze wens om de ceremonie en receptie kindervrij te houden.”
 • Op een lichte toon: “Terwijl we ons verheugen op het delen van deze vreugdevolle dag met jullie, vragen we om jullie begrip dat we deze keer geen kinderen kunnen verwelkomen. We hopen op een nacht vol dans en festiviteiten!”
 • Gebruik van specifieke bewoording: “Een avond van elegantie en romantiek staat op het programma, dus we vragen om jullie begrip dat dit evenement exclusief voor volwassenen is.”
 • Aparte notitie of websitevermelding: Voeg een apart kaartje toe aan de uitnodiging met daarop de tekst “Met respect vragen we dat deze gelegenheid een volwassenen-only evenement is” of verwijs naar een specifieke pagina op je bruiloftswebsite voor meer details.

Tip: Vermijd negatieve bewoordingen en benadruk in plaats daarvan de redenen achter deze keuze, zoals de wens voor een bepaalde sfeer of het creëren van een ontspannen setting voor alle aanwezigen.

Willen jullie het toch net iets informeler? We’re here for you!

 • Casual en recht voor z’n raap: “Volwassenen only, alsjeblieft! Laat de babysitters klaar staan voor een avondje uit.”
 • Met een vleugje humor: “Laat de kiddo’s thuis en trek je dansschoenen aan! We beloven een avond vol plezier en feest.”
 • Ontspannen toon: “Feestje zonder kleintjes! We houden van jullie kiddo’s, maar deze avond is voor de grote mensen.”
 • Korte en speelse notitie: “Alleen voor volwassenen – tijd om de innerlijke feestbeesten los te laten!”
 • Eenvoudig en vriendelijk: “Om de avond een beetje relaxter te houden, vragen we om begrip voor een kid-free ceremonie en receptie. Bedankt voor jullie begrip!”
 • Grappige toon: “Laat de kleintjes achter, neem je dansmoves mee. Het wordt een feest voor grote mensen!”

Let er wel op dat de toon past bij de stijl en sfeer van jullie huwelijksfeest, maar een duidelijke boodschap zorgt ervoor dat iedereen het begrijpt. 😉

foto door Roxanne Danckers

SHARE