Een huwelijksceremonie waarover jullie gasten jaren later nog spreken. Dit zijn de must do’s.


Ben je zelf al te gast geweest op een huwelijksceremonie? Wel, dan ben je bij de lucky ones. Want een huwelijksceremonie is het intiemste deel van de dag. Getuige mogen zijn van de huwelijksgeloften tussen twee mensen, is een bijzonder moment. En daarmee verklap ik al meteen één van mijn tips voor een onvergetelijke huwelijksceremonie. Maar een huwelijksceremonie is meer dan jullie geloften en de ringen.


Zijn jullie op zoek naar een doorgedreven persoonlijk moment? Naar een ceremonie die er ‘boenk op’ is en jullie kippenvel bezorgd? Een moment dat op jullie netvlies en dat van jullie gasten gebrand zal staan, nog lang nadat de dag gepasseerd is? Lees dan zeker verder. Want hier geef ik je de must do’s voor een prachtige huwelijksceremonie.

1. Kies voor live muziek


Muziek drukt uit wat woorden niet kunnen. Muziek wekt een gevoel op en maakt iets in ons los. It speaks to the soul like nothing else can. En al helemaal als dat live gebracht wordt. Live muziek tilt jullie huwelijksceremonie naar een hoger niveau. Het is met stip de nummer één factor die voor kippenvel zorgt tijdens jullie ceremonie.

2. Jullie verhaal


Hoe mooi en betekenisvol symbolische teksten of parabels kunnen zijn, het kan nooit de schoonheid van jullie eigen verhaal vervangen. En nu denk je misschien: ‘Maar Sanne, ons verhaal is niet zo bijzonder hoor.’

Ooh, geloof me, elk verhaal is bijzonder! Bijzonder in zijn eenvoud. En net daar ligt de kracht van wie jullie zijn. Elk verhaal is het waard om geschreven en verteld te worden en elk verhaal is uniek.

3. Geloften


Het uitspreken van jullie geloften naar elkaar toe is the core of the business, de cacao in de chocolade, de druiven in de wijn. Kortom, le moment sûpreme. En…het is hét moment waarop niet enkel jullie mama’s, maar zelfs de koelste kikkers in de zaal hun zakdoek zullen bovenhalen.

Maak dus tijd om neer te schrijven wat je daar en dan tegen je partner wil zeggen. Woorden recht uit het hart. Heb je geen idee hoe je daaraan moet beginnen? In deze blogpost zet ik je op weg.

4. Sprekers


Afwisseling is key. Bepaal wie jullie willen horen spreken tijdens jullie ceremonie. Denk daarbij aan de personen die belangrijk voor jullie zijn en waarom. En of het nu je ouders, je broer/zus, je beste vriendin of je collega is, allemaal zullen ze een eigen, persoonlijke speech brengen, vanuit hun relatie en herinneringen met jou. Elke speech zal daardoor anders zijn, verrassend. Die afwisseling maakt het boeiend. Niet enkel voor jullie, maar ook voor de gasten.

5. Timing


Ken je dat gevoel wanneer je zelf te gast bent op een huwelijksceremonie: Je bent ontzettend nieuwsgierig om de bruid te zien en wacht in spanning af tot de suite binnenkomt. Maar eens de hele stoet hun intrede heeft gemaakt en de ceremoniespreker gebaart om te gaan zitten, begin je je af te vragen hoe lang het nog duurt voordat je van het eerste glaasje Champagne mag sippen.

Wél, net dat wil je koste wat het kost vermijden op je eigen huwelijk, nietwaar?!


Daarom is de lengte van jullie ceremonie van cruciaal belang. Want ook al zijn de speeches spot on, is jullie verhaal met de mooiste woorden geschreven en heeft de live muzikant een klok van een stem, langer dan uur moet een ceremonie niet duren. Zou het niet zonde zijn wanneer jullie gasten in de laatste 10 minuten beginnen schuifelen op hun stoel? Of uit verveling naar hun gsm grijpen om vlug even door hun Instagram te scrollen?Uiteraard komt er bij een huwelijksceremonie meer kijken. Denk maar aan de praktische kant, de sfeer die je wil scheppen, de inhoud, etc. Willen jullie weten wat de organisatie van jullie ceremonie inhoudt en hoe ik jullie verhaal schrijf? Contacteer me en ik bezorg jullie graag mijn brochure.
Email

info@quinta-essentia.be

Telefoon

0472 87 93 95

Social media

  • Instagram
  • Facebook
LogoMark.jpg

Het leven kunnen we niet vangen,

maar onze verhalen wel.

Alle rechten voorbehouden © 2020 Sanne Umans