Waarom een ceremonie op jullie huwelijk niet mag ontbreken

Sta ons toe met de deur in huis te vallen en een staaltje touch love te voorzien in dit hoekje van het wereld wijde web; Want als je nog niet overtuigd bent van de meerwaarde van een ceremonie op jullie huwelijk, dan bestaat de kans dat je hier niet op jouw plek zit. Eerlijk is eerlijk, onze favoriete tribe zijn koppels die hun huwelijksceremonie als het hoogtepunt van de dag beschouwen. Het summum. The core. Het moment dat niet mag ontbreken en waar het hele gebeuren om draait.

Maar twijfelen is menselijk. En nuance mag er zijn. Wat zeggen we? Nuance moet er zijn. Het is net daar waarin de wijsheid schuilt. Horen jullie bij de twijfelaars? Zitten jullie nog met de vraag waarom een ceremonie een meerwaarde is op jullie dag? Dan doen wij voor jullie graag ons manifesto uit de doeken.

5 reden om een huwelijksceremonie te houden

  • Een huwelijk zonder ceremonie slechts een feest is;
  • Voor de wet trouwen, op papier gebeurt, door jullie handtekening onder een lijst van do’s & don’ts (rechten en plichten dus);
  • Diezelfde lijst niet spreekt over wederzijds respect en verdraagzaamheid, én elkander graag zien;
  • Trouwen mét elkaar, niet op papier gebeurt, maar in ’t echt, met jullie hart;
  • De hele grote momenten in je leven schaars zijn. En dit er één van is;

De belangrijkste reden!

Jullie trouwen omdat jullie geloven in de duurzaamheid van jullie liefde. Terecht. Want liefde gebeurt niet van vandaag op morgen. Liefde vraagt tijd en geduld. Liefde is in wezen duurzaam op zich. En ‘duurzaam’ slaat niet op ‘duur’, maar op ‘zaam’; van ‘langzaam’. En langzaam vraagt tijd. En tijd… dat is ons meest kostbare bezit.
Laat nu net daarin het geheim zitten van ceremonies; ze zetten de tijd even stil. Het is het moment waarop we terugblikken naar wat geweest is, waarop we over de rand piepen naar de toekomst, en waarop we beseffen dat de grootsheid van het leven zit in datgene wat we niet kunnen zien of vasthouden.

Zijn jullie nog niet helemaal overtuigd? Stoefen over onszelf, dat wringt bij ons. Daarom verwijzen wij graag naar de getuigenissen van zij die jullie voorgingen. Of stuur ons gerust jullie twijfels en vragen. Wij beantwoorden ze eerlijk en zonder doekjes eromheen.

SHARE