Wat zeker niet mag ontbreken op jullie ceremonie en waarom

21 juni 2021

Of het nu om jullie huwelijksceremonie of een afscheidsceremonie gaat, wat we hier vertellen is van toepassing op beide momenten. En laat ons maar meteen met de deur in huis vallen.

Wat niet mag ontbreken op jullie ceremonie is muziek. Al moeten we onszelf meteen verbeteren, want het gaat niet enkel om muziek. Als je ’t ons vraagt, en dat kunnen onze koppels en families beamen, is hét element dat absoluut niet mag ontbreken in jullie ceremonie LIVE MUZIEK.

Dus… trek dat budget uit voor die live muzikant, zanger(es) of band. En dat zeggen we niet omdat we zelf zo houden van een goed optreden of een intiem live concert. Nee, we zeggen dat because we care. We genuinely care about the most important moment of your day or a beautiful celebration of life, and we want it to be nothing less than perfect, mind blowing and heart touching. 

Maar moet dat nu persé extra kosten? 

Als het aan ons ligt niet. We leggen je graag uit waarom. 

Ga eens even kijken bij je familie of in je vriendenkring. Is er niemand die jullie kennen die muziek speelt of zingt? 

En anders vind je verschillende professionals die jullie ceremonie graag komen opluisteren met mooie klanken en jullie favoriete nummers. Dat kost je dat uiteraard meer dan wanneer je beroep kan doen op familie of vrienden, maar een professional neemt ook heel wat zorgen én andere kosten uit jullie handen. We sommen de voordelen graag op:

Wat zijn nu de voordelen van een live muzikant? 

De muzikant zorgt zelf voor professionele geluidsversterking en micro’s, zodat ook de achterste rijen de muziek en de spreker(s) goed kunnen horen. (Tip: enkel bij een zeer select gezelschap is een micro niet nodig – ca 20 personen). Dat bespaart je dus de kost voor de huur van een installatie. 

Een ander voordeel is het entertainment gehalte tijdens jullie ceremonie. Je merkt namelijk meteen het verschil op tussen een ceremonie mét live muziek en één zonder. Bij een live muzikant blijven de genodigden geboeid kijken en luisteren. Terwijl wanneer de nummers afgespeeld worden door een installatie, zie je snel mensen schuifelen op hun stoel, zich vervelen, naar hun gsm grijpen, met elkaar praten, etc. Het momentum is dan verbroken. 

Wanneer je trouwens zelf niet zo graag in de belangstelling staat (We zullen jullie alvast het volgende verklappen: als bruid of bruidegom sta je onvermijdelijk in de belangstelling), is een muzikant hét ideale afleidingsmanoeuvre. Jullie gasten zullen tijdens de muzikale intermezzo’s naar het optreden kijken. Dat bespaart je meteen enkele akward momenten waarop je niet weet waar naar kijken. Misschien is dit voor jou of voor je partner nog wel het grootste voordeel…

Nog een groot voordeel: Jullie gekozen nummers kunnen aangepast worden, in lengte, in tempo, etc. Zo kan een ruig rocknummer ingetogen gezongen of een lang muziekstuk ingekort worden. Kortom, de muzikant past zich aan aan het moment. Een installatie niet.

We zouden het bijna vergeten, maar — en dit is bij uitstek de grootste reden waarom muziek onontbeerlijk is —jullie eigen gekozen nummers live gebracht, zorgt voor puur kippenvel tijdens de ceremonie. Live muziek tilt het moment naar een hoger niveau. Eén dat niet de evenaren is.

Gaan jullie trouwen of nemen jullie afscheid en zijn jullie nog op zoek naar een muzikant die perfect aansluit van jullie stijl? Vraag gerust naar onze favorieten

*Muzikant op foto: Sarah Neyrinck

SHARING IS CARING