Hoeveel kost een ceremoniespreker voor jullie huwelijksceremonie?


Je bent misschien je trouwbudget aan het opstellen. Óf je hebt al bepaald hoeveel je maximum wil spenderen aan je huwelijksdag, en bent alvast offertes aan het opvragen bij verschillende leveranciers.


Dat trouwen een rib uit je lijf kost, moet ik je wellicht niet meer vertellen. ‘Laat het woord ‘trouwen’ vallen en het kost je meteen een fortuin’, hoor ik vaak zeggen. Je hoort me dat niet tegenspreken. Ik ben zelf getrouwd geweest en wou, net als jullie, dat onze trouwdag er uitzag zoals ik het gedroomd had. Niet zo raar, als je ’t mij vraagt. Want een dag die je maar één keer in je leven beleefd, wil je tot in detail plannen en vooral perfect laten verlopen.

De ceremonie is het ijkpunt van jullie dag; het staat symbool voor wat er die dag gevierd wordt. Dat dit moment dus niet mag ontbreken, staat buiten kijf. En misschien dachten jullie wel aan een ceremoniespreker, om dit intieme moment vorm te geven. Maar wat kost nu zo'n ceremoniespreker? Wél, daar kan ik je helaas geen eenduidig antwoord op geven.


De tarieven van ceremoniesprekers variëren van 350 Euro tot 2500 Euro. Er zijn dus grote verschillen. Maar waarom is de één zoveel duurder dan de ander? Waarin zit het verschil?Dit is waarom er zo'n grote prijsverschillen zijn


Het is niet hoe lang de ceremonie duurt dat de prijs van een ceremoniespreker bepaald. Het is de tijd die een ceremoniespreker nodig heeft om een ceremonie te creëeren, dat de prijs bepaald.

Nu je dat weet, weet je ook waarom de één goedkoper is dan de ander; omdat er minder tijd ingestoken wordt.


Maar hoe komt het dat sommige ceremoniesprekers minder tijd nodig hebben om een ceremonie te maken dan anderen? Op die vraag kan ik wél eenduidig antwoorden. Omdat de één op maat werkt en de ander niet of slechts deels. Dan is dus de volgende logische vraag:Waar hechten jullie belang aan?


Wil je een persoonlijke ceremonie, die op je lijf geschreven is. Eentje waarin jullie verhaal verteld wordt en volledig op maat gemaakt is? Óf vind je het prima om een standaardpakket te nemen, waarin de ceremoniespreker teksten gebruikt die hij/zij recupereert?


Beide opties zijn goed, zo lang je je gevoel maar volgt.


Weet gewoon dat, wanneer je een ceremonie wil die doorleeft is van jullie persoonlijkheid, de storyteller jullie zal moeten leren kennen. Dit vraagt tijd. En tijd is geld.

Weet ook dat, wanneer je dat geld niet wil spenderen, maar wel een ceremoniespreker wil, je ceremonie in mindere mate uniek zal zijn.De gulden middenweg


In bovenstaande voorbeelden heb ik de uitersten aangehaald. Misschien vind je wel een ceremoniespreker die de gulden middenweg neemt; enkele standaardteksten, aangevuld met persoonlijke verhalen. Als het ware een semi-custom ceremonie.


Nogmaals... het gaat om de waarde die jullie eraan hechten.


Ik vind jullie antwoord op deze vraag ('Hoeveel waarde hecht je hieraan?') trouwens zo relevant dat ik ze heb toegevoegd aan het contactformulier op mijn website. Het laat je meteen stilstaan bij hoe belangrijk jullie dit moment vinden. Doe deze oefening gerust ook bij alle andere aspecten van je huwelijksdag. Het is een goede maatstaf om na te gaan hoeveel budget (of welk percentage van jullie budget) je hieraan wil besteden.Kiezen jullie liever voor een vriend(in) of iemand uit de familie, die jullie ceremonie zal begeleiden? In mijn e-book: 'Hoe maak je van jouw huwelijksceremonie een onvergetelijk moment?' vertel ik je waarmee je rekening moet houden.Warme groetjes,

Sanne

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

0472 87 93 95

© 2021 Sanne Umans, All rights reserved | Disclaimer & Privacy